OBJECTIUS TEMPORADA 2011: Mitja marató Barcelona / Mitja marató Maresme / Curses 10 km / Triatló Sprint Mataró / Núria - Queralt 100 km / Matagalls-Montserrat / Burriac Atac / Mitja marató Mataró
.

dijous, 5 d’abril del 2012

Seguiment del camí a Londres 2012

Com tots sabem, enguany és un gran any, molt esperat esportivament parlant, doncs a l'estiu tindran lloc els XXX Jocs Olímpics de la història a la ciutat de Londres. D'entre totes les proves a disputar, els amants del running estarem especialment atents a la marató, masculina i femenina. 

Tal i com especifica la carta olímpica, cada país pot portar un màxim de tres corredors a la cursa, que la Federació o organisme pertinent escolliran de la manera que considerin més adient. La manera més freqüent -i justa, crec - és per temps, tot i que a Espanya aquests sistema no funcioni exactament així.
La recent marató de Barcelona va ser escenari de la lluita d'atletes espanyols per aconseguir una plaça pels Jocs. Chema Martínez, Jaume Leiva i José Carlos Hernández s'hi jugaven molt i va ser aquest últim qui sens dubte va sortir més ben parat de la cita amb una gran marca de 2 h 11' 57'', 8è de la general.
Amb aquest temps, l'atleta canari gairebé s'assegura la segona plaça en joc i en deixa només una encara per omplir. La primera se la va adjudicar amb molt de mèrit l'atleta de Rubí, Carles Castillejo, amb un temps de 2 h 10' 09'' a Castelló, proclamant-se campió d'Espanya de la distància. 

José Carlos Hernández a la Marató de Barcelona

Amb aquest panorama, sembla clar que José Carlos Hernández anirà a Londres i acompanyarà Castillejo per la qual cosa queda la tercera i única plaça disponible. Les maratons de Rotterdam, Hamburg, París, Milà i possiblement alguna més són les escollides per la resta d'atletes espanyols per intentar aconseguir la mínima. Pablo Villalobos, Ricardo Serrano, Pedro Nimo, Nacho Cáceres, Javier Díaz Carretero i Miguel Ángel Gamonal són els principals protagonistes. Tot amb la incògnita de Chema Martínez, que a dia d'avui encara no ha confirmat si correrà alguna d'aquestes maratons per gastar l'última bala, intentarà córrer el 10.000 o bé dirà adéu al somni olímpic. 

Pel que fa a les dones, Vanessa Veiga té plaça assegurada al quedar campiona d'Espanya a Castelló i sembla que l'acompanyarà Elena Espeso, amb una gran marca a Barcelona (2 h 30' 52''). La tercera plaça, igual que en homes, està encara per decidir.

Vanessa Veiga

Un trencaclosques que es resoldrà a finals d'abril després de disputar-se totes les maratons i, concretament, el 8 de maig, quan la Federació Espanyola d'Atletisme digui públicament quins són els tres escollits.

Un dels atletes, segurament amb més números i que ja va estar als Europeus de Barcelona (on va quedar 5º) és Pablo Villalobos, que té un fantàstic blog on està fent un seguiment de la lluita dels atletes espanyols. Us recomano entrar-hi i seguir-lo ja que aporta informació interessant!


Agafa'm si pots

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Delicious Digg Stumbleupon Favorites More