OBJECTIUS TEMPORADA 2011: Mitja marató Barcelona / Mitja marató Maresme / Curses 10 km / Triatló Sprint Mataró / Núria - Queralt 100 km / Matagalls-Montserrat / Burriac Atac / Mitja marató Mataró
.

dimarts, 29 de gener del 2013

"Que no es torni a repetir, sisplau" (29-01-13)


Permeteu-me que parli d’handbol. Diumenge la selecció espanyola va proclamar-se campiona del món amb tota justícia davant Dinamarca (35-19). Va ser una exhibició i una mostra de poder espectacular, que ni els més optimistes –jo vaig seguir tot el Mundial i apostava per una victòria danesa- podien imaginar. L’or espanyol permet fer més d’un anàlisi.

D’entrada, en el purament esportiu, és el triomf d’un conjunt, d’un equip que ha sabut unir forces per endur-se un torneig en el que no era el màxim favorit. És la consagració d’uns –Tomàs, Sterbik, Aguinagalde o Cañellas-, la gairebé o definitiva retirada d’alguns pocs –Rocas i Entrerríos- i el pas endavant d’altres –com Guardiola, Viran Morros o Valero Rivera, excel·lent el seu Mundial-. És també, un homenatge a l’entrenador amb més èxits de l’handbol mundial. Un Valero Rivera que, amb aquest, suma 71 títols com a entrenador entre el Barça i la selecció. 8 com a jugador. Es diu aviat.

L'equip aixecant el trofeu   Foto: europapress.es

D’altra banda, la gesta dels hispanos ha permès que, durant uns dies, aquest esport aparegués en les portades dels diaris, encara que fos amb un requadre petit a un lateral. Són vàries les veus que he sentit que es pregunten si, arran del triomf, la Lliga Asobal  tindrà a partir d’ara un paper més accentuat en la informació esportiva. El monopoli futbolístic que exerceixen els mitjans de comunicació fa que es doni més bombo a les relacions sentimentals dels jugadors del Barça que a les diverses competicions poliesportives. I per a mostra, un botó. L’Sport té, entre setmana, 40 pàgines –excepte si hi ha partit del Barça, que augmenta a 48- i sempre fa el següent repartiment:

- 28 pàgines de futbol
- 8 pàgines d’altres esports
- 4 pàgines fixes: portada, contraportada, antepenúltima i penúltima pàgina (amb programació de TV i una entrevista)

Molt equitatiu, vaja. L’Sport ahir, arran del triomf espanyol, va dedicar tres pàgines a l’handbol. M’imagino la conversa entre els membres de poliesportiu (amb l’expert Eusebi Brosa) i els caps del diari:

- Membre de poliesportiu: Necessitem tres pàgines per el partit.
- Cap de diari: Bé... endavant. Però que no es torni a repetir, sisplau.

Això, que no es torni a repetir, no fos cas que no podem informar de les noves botes d’un jugador o de què ha sigut el primer que ha menjat en Milan Piqué.

Personalment, crec que l’Asobal seguirà igual de marginada, amb el mateix (poc)protagonisme que abans i amb la fuga de cracks espanyols a altres lligues. És una autèntica pena. Perquè m’encanta l’handbol i aquests dies he gaudit com un nen. I quan parlo de l’handbol, parlo també –en major o menor mesura- de l’atletisme, el triatló, l’hoquei patins, el tenis o el ciclisme.


David
Agafa'm si pots

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Delicious Digg Stumbleupon Favorites More